Design-ul unei incaperi poate fi completat de perdele, draperii si jaluzele. Desi ele sunt alese, in general, doar pentru a crea intimitate si pentru a feri camera de lumina solara, pot avea impact si asupra stilului unei incaperi. Astfel, poti influenta modul in care se reflecta culori sau texturi, dar si modul in care este perceputa intreaga incapere.

Un mod simplu si eficient de a schimba perceptia si design-ul unei camere este printr-o jaluzea verticala. Aceasta este formata din lamele montate pe o sina si actionate de un snur. Cel mai des, sunt utilizate in spatii de  birou, sali de clasa sau spatii comerciale, dar se potrivesc si camerelor unei locuinte.

In general, aceste jaluzele sunt fabricate dintr-un material special, antistatic si antibacterian, ceea ce ii sporeste durabilitatea si aspectul. Opacitatea lamelelor depinde de culoarea aleasa si de textura materialului din care sunt fabricate.

Adauga un plus de valoare camerei cu o roleta textila

Varietatea de modele in care sunt disponibile aceste rulouri geam interior permite integrarea lor in orice design al unei camere. Ele protejeaza eficient incaperea de lumina exterioara si se utilizeaza foarte usor pentru a regla cantitatea de lumina.

Alegerea roletelor textile depinde de mai multi factori care necesita atentie. Aceasta investitie trebuie facuta intelept pentru a aduce functionalitate si estetica incaperii. Iata care sunt factorii in alegerea roletelor textile:

  • Bugetul pe care vrei sa il aloci
  • Decorul incaperii unde urmeaza sa montezi roletele
  • Nivelul de intimitate si de protectie pe care ti-l doresti
  • Prezenta copiilor sau a animalelor de companie
  • Dimensiunile ferestrei sau ferestrelor

Roletele trebuie alese si din punctul de vedere al sigurantei. Daca ai copii sau animale de companie, alege jaluzele care, de exemplu, sunt actionate fara snur. Cu cat sunt mai sigure din acest punct de vedere, cu atat riscul de accidente si riscul de deteriorare a jaluzelelor este scazut.

Pliurile sunt la moda si in design-ul interior

Pentru o potrivire perfecta pe fereastra si pentru un aspect ingrijit si elegant, optiunea de jaluzele plisate este o solutie pe care merita sa o iei in considerare. Design-ul lor imita un evantai si se preteaza unei game vaste de modele si culori pentru o integrare eficienta.

Alegerea jaluzelelor plisate ofera multe beneficii atat pentru persoane, cat si pentru spatiul in care sunt montate. Pe langa versatilitate si design atractiv, iata ce beneficii iti poate oferi acest tip de jaluzele:

  1. Pot descoperi atat portiunea inferioara, cat si portiunea superioara a ferestrei, separat
  2. Se potrivesc si pentru ferestrele de mansarda
  3. Se integreaza eficient in spatii inguste pe diverse tipuri de tamplarie
  4. Se preteaza si pe dimensiuni si forme neobisnuite ale ferestrelor

Datorita ghidajelor laterale fabricate din aluminiu, aceste jaluzele pastreaza forma materialului textil si projeteaza eficient incaperea de razele solare. De asemenea cu ajutorul unor masuratori precise, jaluzelele vor acoperi perfect sticla ferestrei de la un capat la altul.

Fii creativ si joaca-te cu estetica jaluzelelor

Cu un strop de creativitate si simt artistic, poti transforma o camera doar prin stilizarea solutiilor de blocare a luminii. Jaluzelele aduc un mare plus esteticii unei incaperi deoarece pot imbraca frumos o fereastra si pot crea un joc de nuante in functie de coloristica lor.

Poti adapta modelul jaluzelelor in functie de stilul pe care vrei sa il abordezi. De exemplu, la un stil minimalist, se vor preta foarte bine jaluzele simple, in culori neutre, care sa permita patrunderea subtila a luminii naturale

Exista, totusi, si alte optiuni pe care le poti lua in considerare daca iti doresti sa valorifici estetica jaluzelelor. Varietatea acestora poate fi coplesitoare, insa merita sa le analizezi pentru a decide daca se pot integra in locuinta ta.

Asadar, iata cateva metode pentru a oferi un plus de valoare esteticii jaluzelelor:

MetodeDescriere
Combina jaluzelele verticale cu perdele si draperiiPoti alege diferite combinatii de texturi si culori pentru o atmosfera eleganta si moderna
Estompeaza liniile aspre ale ferestrelorIndiferent de design-ul jaluzelei, aceasta poate ascunde tamplaria ferestrei si incalzesc atmosfera generala a incaperii
Picteaza jaluzelelePoti oferi un stil aparte jaluzelelor mai vechi daca pictezi diverse modele sau lipesti un autocolant

Protejeaza-ti intimitatea intr-un mod creativ si elegant

Jaluzelele sunt o solutie ideala daca doresti sa sporesti intimitatea unei incaperi sau daca ai nevoie de o protectie eficienta impotriva patrunderii luminii solare. Pe langa beneficiile functionale ale acestora, jaluzelele pot valorifica design-ul incaperii prin modele atractive si moderne.

Daca iti doresti inaltime si stil intr-o incapere, poti alege jaluzelele verticale, care pot crea aceasta iluzie optica a unui tavan mai inalt. Ele pot permite o patrundere mai discreta sau mai intensa a luminii in functie de modul in care le actionezi.

Un aer elegant si rafinat poate fi dat de roletele textile de interior, care se preteaza pe nevoia de intimitate si atmosfera relaxanta a doritorilor. Versatilitatea lor le permite sa se integreze in orice design si stil al unei incaperi.