Știai că românii se numără printre cei mai muncitori oameni din Uniunea Europeană? Și da, este destul de surprinzător, dar adevărat!

Dacă ești și tu una dintre persoanele dornice de muncă și ești în căutare de joburi in Bucuresti, sau în oricare alt oraș din țară, nu ezita să ceri ajutorul unei agenții specializate în recrutare. Cu ajutorul acestor profesioniști îți vei găsi jobul de vis fără a pierde prea mult timp. În acest sens, ABC Human Capital este o agentie de recrutare din România, care a fost fondată în anul 2005 și își desfășoară cu succes activitatea până astăzi.

Câte ore petrec românii la serviciu?

Conform datelor furnizate de cel mai recent Eurostat, suntem printre cei mai muncitori europeni, cel puțin când vine vorba de numărul de ore petrecute la serviciu. Aceste cifre sunt într-adevăr impresionante și ne pun în perspectivă față de alte țări din Uniunea Europeană.

Săptămânal, românii se află la locul de muncă peste 40 de ore, cu 3 ore mai mult decât media Uniunii Europene. Și, dacă ar fi să facem o comparație cu alte țări, românii stau cu 7 ore mai mult la birou decât locuitorii din Țările de Jos.

Chiar dacă petrecem mai mult timp la serviciu decât majoritatea europenilor, mulți dintre noi simt că contravaloarea muncii noastre nu este pe măsura efortului depus. Aproape jumătate dintre români se declară nemulțumiți de salariul lor.

Numărul mare de ore de lucru se traduce în productivitate sporită?

În realitate, numărul mare de ore de lucru nu se traduce întotdeauna într-o productivitate sporită. Deși pare logic că petrecerea mai multor ore la serviciu ar duce la mai multe rezultate, situația este mai complexă decât atât.

E adevărat că uneori avem nevoie de ore suplimentare pentru a ne atinge obiectivele, dar în multe cazuri lucrurile pot fi realizate în timpul normal de lucru. Asta pentru că eficiența în desfășurarea activităților este mai importantă decât numărul de ore petrecute la birou. În cazul în care lucrurile pot fi realizate în timpul normal de lucru, orele suplimentare provoacă doar scăderea eficienței, nici într-un caz productivitate sporită.

Oamenii au tendința de a-și extinde munca pentru a umple timpul disponibil, indiferent dacă acest lucru este cu adevărat necesar sau nu. Deci, să muncim mai mult nu înseamnă întotdeauna să producem mai mult. Secretul stă în modul în care ne organizăm și gestionăm timpul și sarcinile în timpul programului de lucru.

Atât pentru angajatori, cât și pentru salariați, este important să conștientizeze faptul că orele de lucru suplimentare nu înseamnă întotdeauna un efort în plus pentru succesul companiei. Este mult mai eficient ca angajații să-și îndeplinească sarcinile în orele normale de lucru și să aibă suficient timp pentru odihnă.