Bucătăria este locul unde sunt preparate mâncăruri delicioase, dar și camera unde fumul, umezeala și condensul apar frecvent, cu efecte negative asupra igienei, curățeniei și aspectului întregii încăperi. Pentru o renovare a bucătăriei în condiții accesibile și cu rezultate excelente, inspiră-te din recomandările următoare:

Planifică eficient bugetul pentru renovarea bucătăriei

Decide ce vrei să schimbi în bucătărie: mobilă, electrocasnice, podele, pereți, iluminat etc. Prioritizează aceste schimbări în funcție de importanța lor și de bugetul disponibil. Cercetează prețurile pentru materialele și echipamentele de care ai nevoie (blaturi, dulapuri, aparate electrocasnice, etc.). Poți verifica online sau în magazine specializate. 

Include costurile pentru materialele de construcție, mobilă, echipamente, accesorii și manoperă. Ia în considerare opțiunile inteligente de plată și cumpără în rate fără dobândă* de la Brico Depot prin CardAvantaj. Astfel, vei economisi sume importante și vei reuși să renovezi bucătăria așa cum îți dorești, fără să depășești bugetul disponibil. Fie că este vorba despre mobilier de bucătărie, obiecte sanitare, electrocasnice sau menaj, găsești articole de calitate, în condiții atractive de plăți eșalonate.

Renovează în etape și folosește soluții de bricolaj

Decide ce aspecte ale bucătăriei dorești să schimbi. Stabilește un buget pentru fiecare etapă și alocă o rezervă pentru cheltuieli neprevăzute. Folosește software-uri de design interior sau aplicații online pentru a crea un plan detaliat, în care să notezi toate schimbările dorite, în funcție de priorități. 

Golește bucătăria de toate obiectele și echipamentele. Demontează mobilierul vechi, dacă e necesar. Măsoară spațiul și verifică dimensiunile noilor piese de mobilier sau electrocasnice. Începe cu lucrările de bază, cum ar fi vopsirea pereților sau schimbarea tapetului. Poți face asta singur folosind vopsea de calitate și accesorii de vopsire.

Înlocuiește podeaua dacă este necesar. Poți opta pentru materiale de bricolaj, cum ar fi plăcile din vinil autocolante sau parchetul laminat, care sunt mai ușor de instalat. Pentru un upgrade al mobilierului de bucătărie, folosește rafturi și alte soluții de depozitare. Sistemele modulare sau rafturile reglabile sunt opțiuni excelente pentru bricolaj.

Investește inteligent în designul și iluminatul bucătăriei

Asigură-te că ai un flux eficient de lucru între zonele de gătit, pregătire și curățenie. Folosește regula triunghiului de lucru (frigider, chiuvetă, aragaz), pentru a optimiza spațiul. Folosește culori neutre sau tonuri deschise pentru a face spațiul să pară mai mare și mai luminos. Finisajele de înaltă calitate (de exemplu, dulapuri cu lac lucios) adaugă eleganță unei amenajări obișnuite. 

Asigură categoriile principale de lumini pentru bucătărie: iluminatul general, cu lustre sau plafoniere LED și iluminatul de lucru, cu spoturi sau benzi LED încastrate în mobilier. La final, adaugă iluminatul de accent, pentru a evidenția caracteristicile de design. Poți folosi lămpi de perete și comutatoare dimmer, ce creează o atmosferă plăcută în cameră. 

Urmează recomandările prezentate și organizează proiectul de amenajare cu un buget redus, dar cu eficiență maximă. Prin utilizarea cardului de cumpărături în rate cu dobândă zero*, ai posibilitatea să cumperi tot ce-ți trebuie pentru renovarea bucătăriei, din rețeaua de magazine partenere CardAvantaj. Alege materiale de construcții, mobilier, obiecte sanitare, electronice și electrocasnice, decorațiuni interioare, sisteme de iluminat și alte articole pentru amenajarea locuinței.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.