În ultima vreme, tot mai mulți oameni se conving de necesitatea recuperării de  căldură în spațiile de locuit și nu numai. Recuperatoarele de căldură reprezintă soluții inovatoare care eficientizează consumul de energie oferind reale beneficii și în ceea ce privește confortul termic.

La baza bunei funcționari se află principiul schimbului de căldură între aerul proaspăt din casă și aerul poluat care este evacuat. Așadar, se preia căldura din aerul evacuat și se transferă în aerul proaspăt,

Trucuri ce asigura un grad mărit de eficiență

1. Instalarea corectă

Pentru a te bucura de cel mai bun recuperator de caldura, trebuie în primul rând ca acesta să fie montat corect. Amplasarea strategică a dispozitivului este esențială pentru a obține o distribuție uniformă a căldurii în toată casa.

2. Setări optime

Personalizarea setărilor măresc vizibil gradul de eficiență. Reglajul se face în funcție de necesitățile specifice ale casei în care locuiești. Este important să ajustezi viteza ventilatoarelor, temperatura de preluare și distribuția aerului pentru a beneficia de confort sporit și un climat eficient din punct de vedere energetic.

 3. Monitorizarea consumului de energie

Eficiența recuperatorului de căldură este influențată în mod direct și de monitorizarea consumului energetic. Comparând datele de dinaintea montării ventilatorului vei observa că acesta are un impact pozitiv asupra facturilor de energie.

Cât de eficient este un ventilator de baie ?

Un ventilator aerisire baie te ajută să îndepărtezi umezeala și igrasia.  Dat fiind faptul că baia este un mediu care facilitează dezvoltarea mucegaiului, un astfel de ventilator elimină toate aceste probleme. Sistemele avansate funcționează pe baza unui senzor de umiditate și păstrează baia perfect igienizată din punct de vedere al aerului de respirat.

Alege modelul cel mai potrivit pentru locuința ta și bucură-te din plin de eficiență. Verifică cu atenție funcțiile de care dispune ventilatorul  pentru a face o investiție cât mai profitabilă.

Curățarea și întreținerea sistemului de ventilație

Menținerea bunei funcționalități a recuperatorului de căldură se face cu ajutorul mentenanței corecte. Acest sistem are nevoie de o curățare corectă și o întreținere periodică pentru a te bucura din plin de eficiența acestuia.

Vestea bună este că nu se recomandă o întreținere suplimentară, așadar trebuie doar să cureți filtrele și să le schimbi respectând instrucțiunile producătorului. De asemenea, trebuie să verifici și să cureți sistemul de conducte pentru a avea certitudinea că împiedici acumularea de praf și alte impurități care pot scădea gradul de performanța.

În concluzie, prin instalarea corectă și o întreținere regulată, vei menține o atmosfera plăcută în interior, contribuind astfel la economisirea resurselor energetice.